utorak, 3. siječnja 2017.

BIJELI KOLAČ



Ovo bi bilo najsličnije receptu za Japanski kolač, ali kako ovdje ne nailazim na način kako ga radim, evo postavit ću recept, možda nekome dobro dođe. U našoj bilježnici se zove Bijeli kolač, pa ga tako i objavljujem .



SASTOJCI
BISKVIT
6 bjelanjka
10 dkg šećera u prahu
1 velika žlica octa

KREMA
6 žumanjaka
5 dkg šečera u prahu
2 velike žlice brašna
2 i pol dcl mlijeka
10 dkg oraha ili popečenih oguljenih i samljevenih lješnjaka
15 dkg margarina za kreme (ili maslaca)
2 kesice šlag pjene
1 kesica šlag kreme od vanilije
mlijeka po potrebi za šlag i kremu od vanilije

PRIPREMA
Mjere moga pleha su 36 x 20, ali vi možete raditi u bilo kojem za kolače, u kojem pečete kolače sa otprilike 6 jaja.
U drugom slučaju ako je oblik torte onda je kalup 26 cm.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg, dodavajući malo po malo šećera u prahu i jednu žlicu octa.
Staviti u namašćen i pobrašnjen pleh da se peče nekih sat vremena na 150 ° C.



Za to vrijeme žumanjke , 2 velike žlice brašna i 5 dkg šećera u prahu izmiješati sa 2 i pol dcl mlijeka, pa skuhati na pari da se napravi lijepa gusta krema bez grudvica. Ja uvijek dok se krema kuha, miješam mikserom na manjoj brzini. Skloniti s pare i pustiti da se skroz ohladi, uz povremeno miješanje.

Izmiksati jednu šlag pjenu. Izmiksati pjenasto margarin pa mu dodati žlicu po žlicu izmiksanog šlaga. U ohlađenu kremu dodati izmiksani margarin sa šlagom. Podijeliti kremu u dva dijela, u jednu polovicu dodati 10-ak dkg mljevenih oraha ili po želji pečenih i oguljenih lješnjaka.

Izmiksati šlag pjenu i šlag kremu od vanilije zajedno po uputama na vrećici.

Redosljed slaganja
biskvit
krema od oraha
krema bez oraha
krema od vanilije i šlaga
Posluživanje
Recept je stari iz jednog dubrovačkog hotela, dobili smo ga mama i ja nekih davnih 80-tih godina.
Po želji vi možete zasladiti i šlag pjenu i šlag kremu od vanilije.



Izvor:http://www.coolinarika.com/

Related Posts:

  • PRE PAR MESECI, DOSLA NASA KOMSINICA IZ NEMACKE.SVRATILA ONA KOD NAS NA RUCAK I TAKO MI RUCAMO… Pre par meseci, dosla nasa komsinica iz Nemacke. Svratila ona kod nas na rucak i tako mi rucamo, tek ti vadi ona novcanik. Uzima novcanicu od 100 EURA iz novcanika i pruza je ka meni.Ja zablenula, mislim sama u sebi vel… Read More
  • POLUMJESECI – FENOMENALNI KOLAČ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tijesto: 14 dkg šećera 14 dkg margarina 14 dkg mljevenih badema 7 dkg brašna 4 bjelanjka Žuti preljev: 4 žumanjka 14 dkg šećera u prahu 1 vrećicavanili šećera Krema… Read More
  • BEČKE KOCKE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bečke kocke najbolja su preporuka svim ljubiteljima čokolade! Čokolada u biskvitu, puno čokolade u kremi, a možete napraviti i čokoladnu glazuru od bijele čokolade i… Read More
  • NEODOLJIVA PITA SA VIŠNJAMA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Moja omiljena pita, sa višnjama i grizom, bez dodataka poput jogurta, jaja ili mleka, čiste višnje, kore i šećer. Ništa više i nije potrebno da pita bude ukusna. S… Read More
  • KVRGUŠA – NACIONALNO JELO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sjećam se, u bivšoj državi je svake godine birana Idealna žena te godine. Jedne godine moja nastavnica glazbenog bila je druga, a pobijedila je u kategoriji “nacion… Read More

0 komentari:

Objavi komentar