subota, 3. rujna 2016.

BEČKE KOCKE

P14-00




Bečke kocke najbolja su preporuka svim ljubiteljima čokolade! Čokolada u biskvitu, puno čokolade u kremi, a možete napraviti i čokoladnu glazuru od bijele čokolade ili neki drugi čokoladni ukras!



Potrebno vrijeme:
Biskvit: 45 minuta
Krema: 15 minuta



Zahtjevnost:
Jednostavno


SASTOJCI



Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica glatkog brašna
pola praška za pecivo
3 žlice kakaa
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja



Krema
0,5 l vrhnja za šlag
250 g čokolade za kuhanje
100 g šećera


POSTUPAK



Biskvit
Lim za pečenje (unutarnje mjere 35×22 cm, visoki) premazati maslacem i posuti brašnom.




Razdvojiti bjelanjke i žumanjke.




Od bjelanjaka električnom mješalicom napraviti čvrsti snijeg.




Dodati šećer i dodatno izmiješati.
U snijeg dodati žumanjke, brašno, kakao, prašak za pecivo, mlijeko i ulje.




Miješati električnom mješalicom da se dobije jednolična smjesa.





Smjesu uliti u lim za pečenje i ravnomjerno ju rasporediti.








U prethodno zagrijanu pećnicu staviti peći na 180 stupnjeva 25 minuta.
Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice.





Krema
Vrhnje za šlag i šećer staviti da zavrije. Lagano miješati.




Kada zavrije, smanjiti temperaturu i dodati natrganu čokoladu.




Miješati dok se čokolada potpuno rastopi.








Kremu ravnomjerno rasporediti po biskvitu.












Kolač je u ovom trenutku završen, a može se dodatno ukrasiti prema želji. Na primjer, može se staviti šlag ili bijela glazura. Šlag stavljati na hladan kolač neposredno prije serviranja, a ako se stavlja bijela glazura neka se prije ohladi barem 60 minuta.


Prije serviranja rashladiti oko 2 sata.



0 komentari:

Objavi komentar