utorak, 3. siječnja 2017.
Home »
» DO DANAS SE NISAM USUĐIVALA DA NAPRAVIM OVU TORTU A KADA SAM PROBALA MOGU REĆI FANTAZIJA RECEPT:
DO DANAS SE NISAM USUĐIVALA DA NAPRAVIM OVU TORTU A KADA SAM PROBALA MOGU REĆI FANTAZIJA RECEPT:
Sastojci:
za koru
12 belanaca
400g kristal secera
1kasika sirceta
za fil
12 zumanaca
12 kasika secera
1l mleka
3 Pudinga vanilin Dolcela
150g oraha
150g plazme
1 margarin
za ukrasavanje
1/2l slatke pavlake
Priprema:
1.
Za koru:
Belanca najbolje da vam odstoje na sobnoj temperaturi 3,4 sata pre mucenja ili jaja ostavite van frizidera da prenoce.Bitno da ne budu hladna.
Rernu zagrejte na 250 stepeni.
Umutiti dobro belanca,kada su umucena lagano dodavati secer svo vreme muteci,mora da bude jako cvrst sneg.
Pred kraj dodajte kasiku sirceta i jos mutite.
Veliki pleh od sporeta premazite margarinom ,stavite pek papir i opet premazite margarinom.
Izrucite umucena belanca i poravnajte.
Stavite u rernu i temperaturu odmah smanjite na 150 stepeni.
Susite koru sat vremena pa smanjite na 100 stepeni i susite jos pola sata.
Otvorite rernu i ostavite koru u rerni dok se rerna potpuno ne ohladi i kora u njoj.
(ja to nekad radim uvece,pa ostavim koruz preko noci u rerni,bude odlicna,jos bolja;) )
2.
Za fil:
Stavite da se kuva 8dl mleka sa secerom.
Zumanca umutite,dodajte ostatak mleka,puding i kad mleko prokuva,sklonite sa vatre dodajte polako zumanca sa pudingom svo vreme muteci zicom da se ne stvore grudvice.
Vratite na tihu vatru i mesajte zicom dok se ne zgusne.
Ostavite da se ohladi.
3.
Margarin penasto umutite pa dodajte ohladjenom filu.
Fil podelite na 2 dela,jedan ostavite zut,a drugom dodajte mleveni keks i orahe.
Koru presecite na pola,tako da dobijete 2 kore.
Filujte:Kora+ fil sa keksom i orasima+zuti fil+kora+fil sa keksom i orasima+zuti fil i odgore umucena slatka pavlaka.
www.coolinarika.com
Related Posts:
BOSANSKA RAZLJEVUŠA OD TIKVICA! ZA 15MINUTA GOTOV RUČAK A , MUŽ ODUŠEVLJEN!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 1 manja okrugla tikvica (mogu i duguljaste) 1/2 l kiselog mlijeka ili jogurta (može i sirutka ili svježe mlijeko) 3 prepune supene kašike bijelog brašna … Read More
EVO ŠTO SE SVE DOGAĐA U TIJELU AKO NE POPIJETE DOVOLJNO VODE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Voda se nalazi u svakoj stanici. Glavni sastojak izvanstaničnih tekućina, gdje služi za podmazivanje i transport. Već gubitak od samo 1 do 3 posto tekućine loše djel… Read More
NEODOLJIVA PITA SA VIŠNJAMA -DomaciRecepti.net – (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Moja omiljena pita, sa višnjama i grizom, bez dodataka poput jogurta, jaja ili mleka, čiste višnje, kore i šećer. Ništa više i nije potrebno da… Read More
ZA 30 DANA, SVA ODEĆA ĆE VAM BITI VELIKA: DVA SASTOJKA I VODA, NAJJAČI SAGOREVAČ MASTI! (RECEPT) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Važno je da poštujete pauze i broj dana koliko je dozvoljeno piti ovaj napitak, kao i da ga uvek konzumirate na prazan stomak !!! Kada vam se učini da ste sve proba… Read More
KISELE CRVENE PAPRIKE “NA ŽIVO” ZA ZIMNICU Nekad sam puno zimnice pravila, krastavci, rajčica, pekmezi, turšija…moji baš nisu ljubitelji, pa sam dijelila. Ostala sam samo na ovoj paprici jer samo to rado jedu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}… Read More
0 komentari:
Objavi komentar