utorak, 3. siječnja 2017.
Home »
» DO DANAS SE NISAM USUĐIVALA DA NAPRAVIM OVU TORTU A KADA SAM PROBALA MOGU REĆI FANTAZIJA RECEPT:
DO DANAS SE NISAM USUĐIVALA DA NAPRAVIM OVU TORTU A KADA SAM PROBALA MOGU REĆI FANTAZIJA RECEPT:
Sastojci:
za koru
12 belanaca
400g kristal secera
1kasika sirceta
za fil
12 zumanaca
12 kasika secera
1l mleka
3 Pudinga vanilin Dolcela
150g oraha
150g plazme
1 margarin
za ukrasavanje
1/2l slatke pavlake
Priprema:
1.
Za koru:
Belanca najbolje da vam odstoje na sobnoj temperaturi 3,4 sata pre mucenja ili jaja ostavite van frizidera da prenoce.Bitno da ne budu hladna.
Rernu zagrejte na 250 stepeni.
Umutiti dobro belanca,kada su umucena lagano dodavati secer svo vreme muteci,mora da bude jako cvrst sneg.
Pred kraj dodajte kasiku sirceta i jos mutite.
Veliki pleh od sporeta premazite margarinom ,stavite pek papir i opet premazite margarinom.
Izrucite umucena belanca i poravnajte.
Stavite u rernu i temperaturu odmah smanjite na 150 stepeni.
Susite koru sat vremena pa smanjite na 100 stepeni i susite jos pola sata.
Otvorite rernu i ostavite koru u rerni dok se rerna potpuno ne ohladi i kora u njoj.
(ja to nekad radim uvece,pa ostavim koruz preko noci u rerni,bude odlicna,jos bolja;) )
2.
Za fil:
Stavite da se kuva 8dl mleka sa secerom.
Zumanca umutite,dodajte ostatak mleka,puding i kad mleko prokuva,sklonite sa vatre dodajte polako zumanca sa pudingom svo vreme muteci zicom da se ne stvore grudvice.
Vratite na tihu vatru i mesajte zicom dok se ne zgusne.
Ostavite da se ohladi.
3.
Margarin penasto umutite pa dodajte ohladjenom filu.
Fil podelite na 2 dela,jedan ostavite zut,a drugom dodajte mleveni keks i orahe.
Koru presecite na pola,tako da dobijete 2 kore.
Filujte:Kora+ fil sa keksom i orasima+zuti fil+kora+fil sa keksom i orasima+zuti fil i odgore umucena slatka pavlaka.
www.coolinarika.com
Related Posts:
NAJMEKŠE VANILICE…RECEPT KOJI VRIJEDI ZAPISATI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 200 grama šećera u prahu, 1 mahuna vanile isečena na komadiće, 300 grama masti, 250 grama grama kristal šećera, 1 jaje, 2 žumanca, sok jednog limuna, 1 … Read More
TORTA O KOJOJ SVI PRIČAJU OVO MORATE PROBATI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci PRVI DIO 5 bjelanjaka, 5 žlica šećera, 3 žlice brašna, 3 žlice mljevenih oraha, 1/2 pecilnog DRUGI DIO 280 g mljevene plazme, 2 dl mlijeka ( sobne temp. ili … Read More
ČUDO ZA 10 MINUTA: Prstohvat mljevene paprike stavite u vodu i popijte! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mljevena je paprika bogata alkaloidima kapsaicinima. Obiluje i vitaminom C, B6, E, kalijem, manganom i flavonoidima koji daju ljutinu njezinim antioksidantnim spo… Read More
FARMACEUTI U ŠOKU: Recept za domaću kremu koja briše bore i bubuljice kao gumicom! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mnogi od nas se bore sa bubuljicama i zbog toga posežemo za skupim proizvodima koji su puni štetnih materija i hemikalija. Ti proizvodi nam ne pomažu, a čak mogu s… Read More
Najjeftinija ali najukusnija bajadera: Bez miksera, bez pećnice, gotova za 20 minuta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju vole baš svi, a uz ovaj recept zavoljet ćete je još više. Donosimo vam najukusniju bajaderu za koju vam ne treba ni pećnica niti miks… Read More
0 komentari:
Objavi komentar