četvrtak, 12. siječnja 2017.

MASCARAPONE KOLAČ

9e61fe3c79d874773a69acd89ed9ab16_view_l




Sastojci

Biskvit
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica prosijanog brašna
2 žlice prosijanog kaka
na vrh noža praška za pecivo
2 dcl čokoladnog mlijeka za vlaženje biskvita

Fil
500 g mascarpone sira
200 g nekog krem sira (philadelfija ili slično)

Čokoladna glazura
1,5 dcl slatkog vrhnja (hopla ,holle ili sl.)
150 g čokolade za kuhanje



Priprema

Jaja umutiti sa šećerom toliko da smjesa bude “bijelo pjenasta”!
2. Dodati žlicu po žlicu prosijanog brašna i lagano ručno izmješati.
3.Zatim dodati prosijani kakao također dalje ručno miješati.
4. Na kraju umješati prašak za pecivo.
5. Izliti u papirom obložen lim (onaj veliki od štednjak) !
6. Peći cca 10 min na 180 C.
7.Ohlađeni biskvit prerezati popola tako da dobijemo 2 manja biskivta. 8.Staviti na vatri vrhnje da se stopi sa čokoladom. Kada se stope čokolada i vrhnje maknuti sa štednjaka i ohladiti.
9.Mascarpone izmiksati i u njega dodati krem sir!

Prvu koru dobro navlažiti čokoladnim mlijekom… premazati sa 250 g mascarponea- sira te preliti pažljivo sa polovicom glazure, staviti drugu koru navlažiti je sa čokoladnim mlijekom premazati mascarpone- sirom te preliti sa ostatkom glazure.

Kolač dobro rashladiti ja ga napravim dan ranije!

Posluživanje:
Baršunasto lagane
Predivne uz šoljicu crne kave !



izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar