nedjelja, 8. siječnja 2017.

OBLATNE ZA PAR MINUTA SA FILOM KOJI JE KAŽU NAJUKUSNIJI ZA OBLATNE. VI OCIJENITE!!!

IMG_1461-640x320

Od bezbroj recepta na internetu za oblatne ovaj me je najvise zainteresovao i morala sam da ih napravim.



Sastojci:

250 gr margarina
400 gr secera
2 case kisele pavlake/kiselo vrhnje ( 360 gr )
1 vanilija secer
60 gr cokolade
300 gr mlevene plazme
1 oblatne

Priprema:

Na laganoj temperaturi otopite margarin, dodajte nalomljenu cokoladu i nju otopite, dodajte secer i vanil secer, promesajte, dodajte keks, promesajte a zatim uklonite sa vatre, dodajte kiselo vrhnje i sve lepo sjedinite. Fil ce biti mlak. Jos kratko ohlaidte uz mesanje ( posudu stavite u hladnu vodu).
Filujte listove oblatne i redjajte jedno na drugo, zadnji list se nefiluje. ( filujte ravnu stranu i preklopite rupicastom ). PRitisnite rukama. Ostavite u hladnoj prostoriji ili u frizideru na nekoliko sati.



Izvor: coolinarika
Tags:oblande, oblatne

0 komentari:

Objavi komentar