nedjelja, 22. siječnja 2017.

OVAJ RECEPT JE RAZLOG ZBOG KOJEG ĆETE KROMPIRUŠU JOŠ VIŠE VOLJETI

14021464_1581474685488453_5613832532413208055_n-462x480


SASTOJCI:



600 gr brašna
400 ml vode
2 kašike ulja
1 ½ kg krompira
2 luka
so, biber, ulje


PRIPREMA:
Brašno umijesite sa vodom i 2 kašike ulja.
Ostavite da odstoji par sati, podijelite na dva dijela i premažite uljem.
Ostavite da odstoji još par sati pa razvucite što tanje moguće.
Krompir ogulite i izrežite na kockice pa pomiješajte sa sitno sjeckanim krompirom.
Posolite, pobiberite pa redajte na jufku.
Zamotajte jufku i poredajte u namašćenu tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.



Izvor: omiljeni-kolaci.info

0 komentari:

Objavi komentar