nedjelja, 29. siječnja 2017.

RUSKA TORTA

Recept-kako-se-pravi-Ruska-torta



RUSKA TORTA

Sastojci za Rusku tortu:

Kore:
6 belanaca
6-8 kašika šećera
150 g seckanih oraha
2 kašike oštrog brašna
50 g suvog grožđa
seckana kora pomorandže

(Ovo su sastojci za jednu koru, a potrebno vam je dve, pa ih treba ponoviti)

Nadev za Rusku tortu:




3 žumanceta
3 kašike šećera
7 kašika gustina ili mekog brašna
7 dl mleka sa 7 kašika šećera
250 g umućenog maslaca
malo čokolade za kuvanje
šlag za dekoraciju i mleveni orasi za posipanje
PRIPREMA RUSKE TORTE:

1. Umutite sneg od belanaca i šećera, dodajte ostale sastojke i ispecite koru. Isto ponovite i za drugu koru, pa svaku presecite na pola da se dobiju četiri kore.

2. Za nadev umutite žumanca i šećer, dodajte brašno i izmešajte s malo mleka, a zatim dodajte ostatak zaslađenog i smlačenog mleka i skuvajte kao puding. Kad se ohladi, dodajte maslac i čokoladu.

3. Filujte kore, ukrasite šlagom i pospite tortu mlevenim orasima.



Ha Здоровье!!! ?



Izvor: bastabalkana.com

0 komentari:

Objavi komentar