nedjelja, 8. siječnja 2017.

SACHERICA







SASTOJCI



200 gr čokolade za kuhanje
180 gr šećera
180 gr putera
120 gr brašna
½ praška za pecivo
6 jaja


PREMAZ
250 gr džema od marelica



PRELJEV
200 gr čokolade za kuhanje
150 ml vode
100 gr šećera



PRIPREMA


Bjelancce odvojite od žumanaca pa umutite u snijeg.
Žumance umutite sa šećerom pa dodajte puter sobne temperature i otopljenu čokoladu.
Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i dodajte u smjesu.
Umiješajte bjelanca pa istresite u kalup za tprte.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 45 minuta.
Ostavite da se malo ohladi pa prerežite po sredini.
Premažite džemom od marelica polovinu torte, preklopite drugim dijelom torte i cijelu je premažite džemom.
Šećer otopite sa vodom pa ostavite da provrije i kuhajte par minuta.
Dodajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Prelijte preko torte i ostavite da se ohladi.




Izvor: domacica.com


Tags:deserti, kolači, sacherica

0 komentari:

Objavi komentar