500 g brasna
1 suvi kvasac
prstohvat soli
2 zrele banane
60 ml ulje
250 ml toplog mleka
Priprema
1. sve suve namirnice pomesati u jednu zdelu, u drugu zedelu izgneciti banane dodati ulje i toplo mleko i sve ubaciti u zedlu sa suvim sastojcima
2. zamesiti meko testo, pokriti i ostaviti na toplom da nadodje oko sat vremena
3. nadoslo testo podeliti na dva jednaka dela, svaki deo razvuci u krug i podeliti svaku na 8 trokuta (16 kifle), filovati po zelji i urolati u kifle
4. kifle redjati na pleh oblozen pek papirom i ostaviti opet na toplom, pokriveno da odstoje
5. mutiti 1 zumance sa malo mleko, stime premazati kifle i peci ih u zagrejanu rernu na 180°C oko 15-20 min. dok ne dobiju zlatnu boju
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar