četvrtak, 26. svibnja 2016.

KREMPITE NA BRZ I LAK NAČIN

16




Sastojci:
1,3 litara mleka
1 puter
6 kašika brašna
6 jaja
18 kašika šećera (belog ili smeđeg)
2 pudinga od vanile
1 do 2 slatke pavlake za šlag
2 kore za krempite

Priprema:





Odvojite žumance od belanaca i belanca čvrsto umutite. Polovinu mleka ulijte u činiju za mućenje pa joj dodajte žumance, šećer, brašno i puding. Sve dobro umutite dok ne dobijete ujednačenu smesu bez grudvica. Drugu polovinu mleka stavite u lonac i u njega ubacite puter. Zagrejte na vatri dok mleko gotovo ne provri, ali vodite računa o tome da puter mora da se potpuno otopi. Tada smesu sklonite s vatre. Prvu smesu prelijte u drugu pa mešajte dok se sve ne poveže i zgusne.



Na kraju, u lonac dodajte i umućene belance i mikserom na najslabijoj brzini sve dobro izmiksajte dok se smesa ne poveže. Prvu koru stavite u duboku tepsiju pa na nju prelijte dobijenu smesu i izravnajte kašikom. Umutite šlag i razmažite po smesi pa sve prekrijte drugom korom.

0 komentari:

Objavi komentar