subota, 21. svibnja 2016.

LILI-VANILI

lili-vanili-494621a224c3492468eea0f18cab3800_view_l




Evo još jedanog recepta u kolekciji mojih recepata s jagodama. Svaki dan u mom malom vrtu uberem barem pola kile jagoda, pa kako ih ne možemo sve odjednom svježe pojesti na redu su svi mogući i nemogući kolači s jagodama…. ovo su jagode s kremom od vanilije….ledeni, medeni desert!

SASTOJCI:



Biskvit
3 bjelanjka
3 jušne žlice šećera
3 jušne žlice brašna
Nadjev od jagoda
1/2 kg očišćenih i izgnječenih jagoda
3-4 žlice šećera (ovisi koliko slatko volite i koliko su jagode slatke)
2 dcl vode ili soka od jagode
2 vrećice preljeva za torte crvenog (ako nemate može i običan)
Krema
1/2 litre mlijeka
3 žumanjka
2 cijela jaja
1 vrećica vanilin šećera
2 vrhom pune jušne žlice brašna
3 jušne žlice šećera
1/2 (125 gr) margarina ili maslaca
Za ukrašavanje
po potrebi slatko vrhnje za Å¡lag
jagode za ukras
PRIPREMA:

Bjelanjke mikserom istucite u čvrsti snijeg, dodajte postupno šećer i dobro izradite, a na kraju kuhačom umiješajte brašno.
U namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×30 cm rasporedite smjesu od bjelanjaka i pecite 10-tak minuta u zagrijanoj pećnici na 180 C.
Izvadite iz pećnnice i ohladite.Biskvit ne vadite iz pleha!

Jagode izgnječite (ne mora biti jako sitno), pomiješajte sa šećerom i zatim im dodajte preljev za torte koji ste razmutili u 2 dcl vode. Stavite na vatru dok smjesa ne zakipi. Maknite s vatre, ostavite koju minutu i zatim prelijte preko ohlađenog biskvita.Ostavite da se potpuno stisne i ohladi.
Jaja, žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izradite i zatim dodajte brašno.Smjesu ulijte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
U vruće dodajte izrezani margarin i dobro izradite mikserom.
Ohlađenu kremu premažite preko nadjeva od jagoda i ostavite par sati na hladnom da se dobro ohladi.
Hladno ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i cijelim jagodama.

Related Posts:

  • BOEM KOCKE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci Kore 600 gr brašna (pola meko, pola oštro) 10 dkg margarina 1 čajna žličica sode bikarbone (ili pola vrećice praška za pecivo) 2 cijela jaja 20 dkg šećera… Read More
  • KREMASTI KOLAČ OD NUTELE, KEKSA I JAGODA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Foto:stvarukusa.rs Ovaj kolač je savršena poslastica, priprema se lako i brzo, bez pečenja, a njegova kremasta struktura će vas oduševiti! Uz dodatak jagoda ili mal… Read More
  • RAFAELO TORTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Za kore vam je potrebno: 6 belanaca, 130 g šećera – 6 kasika brasna, – 130 g kokosa i – 1 kasika praska za pecivo prvo umutiti mikserom belanca pa dodati… Read More
  • LAGAN I OSVJEŽAVAJUĆI BEZ MARGARINA POPUT SLADOLEDA…LEDNI KOLAČ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci Biskvit 6 bjelanjaka 8 kašika(punih) šećera 8 kašika (punih) brašna 4 kašike(pune) sjeckanih oraha 1 mala kašikica kakaa Krema od banana 5 dl mlijeka 3 ba… Read More
  • ASPIRIN ZA KOSU: POVRATITE SJAJ I VOLUMEN BEŽIVOTNOJ MASNOJ KOSI, I UKLONITE PERUT. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Danas devojke i žene imaju na raspolaganju bogat izbor sredstava za negu kose. I pored toga, one ne prestaju tražiti neobične načine za poboljšanje izgleda svoje kose… Read More

0 komentari:

Objavi komentar