subota, 21. svibnja 2016.
Home »
» TORTA “CARICA”
TORTA “CARICA”
Kombinacijom viÅ¡e recepata na coolinarici nastala je ova torta. Torta je vrlo soÄna i topi se u ustima.
SASTOJCI:
12 osoba
Biskvit
70 gr. maslac
150 gr. šećer
5 kom. jaja
70 gr. brašno
1 kom. vanilin šećer
1 kom. pecilni prašak
30 gr. krušne mrvice
100 gr. Äokolada za kuhanje
Krema
1 kom. puding od banana
1 kom. puding od Äokolade
1 l. mlijeko
1 kom. želatina u prahu
150 gr. Äokolada za kuhanje
100 gr. bijela Äokolada
7 dl. slatko vrhnje
preljev za biskvit
1 dl. mlijeko
2 jušne žlice kraš express
PRIPREMA:
Priprema biskvita:
U maslac staviti šećer i vanilin šećer, te izmiksati.
Nastaviti miksati i dodavati jedan po jedan žumanjak.
Takodjer, postupno dodavati braÅ¡no, pecilni praÅ¡ak, kruÅ¡ne mrvice i otopljenu i ohladjenu, joÅ¡ tekuću Äokoladu.
Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.
Peći na 180˙C oko 30 min.
Ohladiti i prerezati na 3 kore.
Priprema kreme:
Skuhati pudinge, svaki zasebno po uputama na vrećicama.
U joÅ¡ vruće pudinge ubaciti Äokolade razlomljene na komadiće (u bananu bijelu, u Äokoladu tamnu), te mijeÅ¡ati dok se ne poveže i ohladi.
Od 5 dl. slatkog vrhnja dodati otopljenu želatinu te pripremiti šlag.
Šlag razdijeliti u umiješati u smjese pudinga.
Izrada torte:
U kalupu za tortu (promjer 24cm) slažemo slijedeće:
Donju koru namoÄimo sa preljevom za biskvit i namažemo veći dio svjetle kreme.
Zatim dodamo sljedeću koru, namoÄimo sa preljevom i namažemo sa većim dijelom tamne kreme.
Na kraju stavimo gornju koru, namoÄimo je sa preljevom.
Od 2 dl slatkog vrhnja napravimo Å¡lag, dodamo grubo narezanu Äokoladu i time premažemo i ukrasimo vrh torte.
Ostavimo da se torta stisne na hladnome.
Kada se torta stisnula, skine se kalup i ostatkom krema se ukrasi po želji.
Dobar tek.
izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar