subota, 21. svibnja 2016.

TORTA “CARICA”

087a6e1383fd03f13eb92bbea90f1509_view_l




Kombinacijom više recepata na coolinarici nastala je ova torta. Torta je vrlo sočna i topi se u ustima.

SASTOJCI:

12 osoba



Biskvit
70 gr. maslac
150 gr. šećer
5 kom. jaja
70 gr. brašno
1 kom. vanilin šećer
1 kom. pecilni prašak
30 gr. krušne mrvice
100 gr. čokolada za kuhanje
Krema
1 kom. puding od banana
1 kom. puding od čokolade
1 l. mlijeko
1 kom. želatina u prahu
150 gr. čokolada za kuhanje
100 gr. bijela čokolada
7 dl. slatko vrhnje
preljev za biskvit
1 dl. mlijeko
2 jušne žlice kraš express
PRIPREMA:



Priprema biskvita:
U maslac staviti šećer i vanilin šećer, te izmiksati.
Nastaviti miksati i dodavati jedan po jedan žumanjak.
Takodjer, postupno dodavati brašno, pecilni prašak, krušne mrvice i otopljenu i ohladjenu, još tekuću čokoladu.
Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.
Peći na 180˙C oko 30 min.
Ohladiti i prerezati na 3 kore.
Priprema kreme:
Skuhati pudinge, svaki zasebno po uputama na vrećicama.
U još vruće pudinge ubaciti čokolade razlomljene na komadiće (u bananu bijelu, u čokoladu tamnu), te miješati dok se ne poveže i ohladi.
Od 5 dl. slatkog vrhnja dodati otopljenu želatinu te pripremiti šlag.
Šlag razdijeliti u umiješati u smjese pudinga.
Izrada torte:
U kalupu za tortu (promjer 24cm) slažemo slijedeće:
Donju koru namočimo sa preljevom za biskvit i namažemo veći dio svjetle kreme.
Zatim dodamo sljedeću koru, namočimo sa preljevom i namažemo sa većim dijelom tamne kreme.
Na kraju stavimo gornju koru, namočimo je sa preljevom.
Od 2 dl slatkog vrhnja napravimo šlag, dodamo grubo narezanu čokoladu i time premažemo i ukrasimo vrh torte.
Ostavimo da se torta stisne na hladnome.
Kada se torta stisnula, skine se kalup i ostatkom krema se ukrasi po želji.
Dobar tek.

izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar