ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

MARCIPAN-NUTELLA ROLAT GOTOV ZA 20 MINUTA








SASTOJCI
Za marcipan smjesu
• 400g Marcipana ili marcipan paste
• malo secera u prahu,za razvaljat

Krema
• 200g nutella namaza…ili vise ..meni malo ostalo
• 5-6 kasika pecenog samljevenog ljesnjaka
• 3-4 kasike ruma

Glazura
• 100g cokolade
• 2 kasike maslaca
• 1 kasika meda
• 5 kasika slatkog vrhnja
• 3 kapljice badem extrakta



PRIPREMA
1. Marcipan oblikovati u kuglu ,pa oklagijom razvaljati na radnoj povrsini. Koristite malo secera u prahu, da se ne ljepi.
Razvaljati na tanko,,bas kao kad pravite kiflice,ili neka peciva.

2. U zdjelicu zamutite Nutellu,ljesnjake i rum. Ako bude previse gusto mozete dodati malo slatkog vrhnja,,da bude lakse mazati. Ne smeta, Nutella se stegne u frizideru.

3. Namazati rolat od kraja do kraja, tanko ili debelo,zavisi koliko smjese imate. Meni na zalost nestalo nutelle, pa mi samo ostalo 200g…ali bilo je dovoljno.

4. Umotajte u rolat,,i zamotajte prozirnom folijom,pa u frizider na hladjenje. U medjuvremenu napravite glazuru,i sacekajte da se potpuno ohladi.

Glazura
Mozete je raditi po mom postupku,,ili po vasem,,zavisi kako ko voli.
Malo ugrijati slatko vrhnje (ne smije da prokuha),i u vruce dodati puter, cokoladu, i na kraju med. Ja sam dodala 3 kapi extrakta badema, tako da mi i glazura mirise na marcipan. Po zelji. Hladan rolat namazati glazurom,i nazad u frizider.

Posluživanje
Izvadite rolat iz frizidera bar 30 min prije sluzenja, da se malo opusti,i da ne puca. Mozete dekorisati po zelji.
Prijatno ..

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar