petak, 27. svibnja 2016.

PATLIDŽAN RUŽICE: Predivne,dekorativne i jako ukusne ružice od patlidžana umotane u lisnato tijesto!

download (1)



Predivne,dekorativne i jako ukusne ruzice od patlidzana,paradaiz sosa,mozzarelle i oregana umotane u lisnato tijesto..


Sastojci:
1 šalica 250ml
oko 1 šalica paradaiz sos
500gr. ploške lisnatog tijesta
12 žlica mozzarella sir
oko 500-550gr. patlidžana
extra djevičansko maslinovo ulje za patlidžan
soli (po potrebi)
malo oregana
12 žlica parmezan sir za posipanje
Priprema:
Napravite paradaiz sos sami ili mozete koristiti iz limenke sa ukusom cesnjaka i basila..Ja sam pravila sama..
Patlidzan operite i posusite.Isjecite na sto tanje krugove a zatim krugove isjecite na pola. Kao na slici.

Poredajte isjecene polutke u veliki tanjir ili pleh,pouljite sa maslinovim uljem i posolite.

Lisnato tijesto razvaljajte u kvadar i isjecite na 6 komada.
Svaki isjeceni komad lisnatog premazite sa paradaiz sosom i pospite sa mozzarella sirom

Stavljajte polutke patlidzana na srednji dio dio tijesta kao na slici

Pospite sa oreganom a zatim prebacite donji dio slobodnog tijesta preko patlidzana kao na slici.

Zatim urolajte.

Tako uradite i sa ostalim dijelovima tijesta i patlidzana.
Stavljajte u posprican ili blago puljen 12 muffin pleh.

Pecite u zagrijanoj pecnici na 180C oko 40-45 minuta.Ako nakon 30 minuta vidite da vam patlidan zagorjeva pokrijte sa alu folijom i nastavite peci.Ja sam pekla 45 minuta i nije mi trebala alu folija a vi pazite,sve zavisi od pecnica.
Pecene patlidzan ruzice odmah pospite sa parmezanom…



Posluživanje:

Recept je sa neta i u orgilan receptu je patlidzan oguljen.Ja nisam niti ikada gulim svoje povrce osim u izuzetnim receptima…Pazite pri kupovini patlidzana gledajte da vam je sto tanji i dulji zbog redanja preko tijesta da nije previse sirok.Ako nemozete kupiti jedan cjelokupni kupite dva manja…za lisnato: u nas je 500gr. po dve ploske u pakovanju…



Izvor: coolinarika.com

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar