petak, 10. lipnja 2016.

ROLICE S KREMOM OD VANILIJE! HVALA SEKI NA PREDOBROJ KREMI OD VANILIJE!!!









SASTOJCI:
500 g zamrznutog lisnatog tijesta
maslac za kalupe
1 jaje
ZA KREMU:
1 Želatina Dolcela By Podravka
50 ml vode
500 ml mlijeka
1 Prašak za puding vanilin Dolcela By Podravka
1 žlica Gussnela Dolcela By Podravka
3 žumanjka

150 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
200 ml vrhnja za šlag

ZA POSIPANJE:
šećer u prahu
PRIPREMA ZA ROLNICE
Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.
Za kremu:
Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.

Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.
Ovako izgledaju kalupi.
A ako nemate ovakve kalupiće…evo na ovom blogu (kod Minje) imate super ideju kako napravit kalupiće
A evo još jedna ideja kako napravit kalupiće od naše TROVE
Posluživanje
Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Savjet
Nemojte sve rolice stiskati u jedan lim za pečenje, nego ih pecite u istom limu u dva navrata.
Napomena
Ne ispadne ih baš puno, a stvarno su ukusni, nestanu u roku od 10-ak minuta (bar je u mene tako).

Related Posts:

  • HLADNI DANI, TOPLI LJUDI: Činjenice koje morate da znate o osobama rođenim u januaru Osobe rođene u januaru su vredne i detaljne, cene iskrenost i dobrotu pa su prirodne vođe. Otkrijte šta ih sve karakteriše. Ovo su osobine rođenih u januaru: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Iak… Read More
  • ISTINITA PRIČA IZ JEDNE VULKANIZERSKE RADIONICE Tog dana nije bilo puno posla. Sedim sa svojim kolegama, dosadjujem se. Odjednom ispred radnje staje auto, „Pezo“ crvene boje, sa skroz izduvanom gumom na prednjem desnom tocku. Izlazi iz njega sva bitna, glamurozna devoj… Read More
  • BAKINI KOLAČI- DOMAĆE VAFLE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 600 gr brašna 5 jaja 250 ml mlijeka 250 ml ulja 1 šalica šećera 2 vanilija šećera 2 praška za pecivo naribana korica od limuna Jaja dobro pomiješati sa … Read More
  • Jeftin kokos kolač (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 2 cela jaja 200 gr brašna 50 gr kakaoa 1 prašak za pecivo ( 10 gr ) 200 ml mleka 100 ml ulja 100 gr šećera Fil od kokosa 1l mleka 6 kašika šećera 7 kaši… Read More
  • LAGANI RUČAK U KOME ĆE UŽIVATI CIJELA PORODICA SASTOJCI: 6 tikvica 2 male kasike soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za pohovanje 4 bjelanceta 2 kasike vode 1.5 solja brasna (solja 250 ml) 1 mala kasika bijelog luka u prahu 1/4 male kasik… Read More

0 komentari:

Objavi komentar