petak, 10. lipnja 2016.

ROLICE S KREMOM OD VANILIJE! HVALA SEKI NA PREDOBROJ KREMI OD VANILIJE!!!









SASTOJCI:
500 g zamrznutog lisnatog tijesta
maslac za kalupe
1 jaje
ZA KREMU:
1 Želatina Dolcela By Podravka
50 ml vode
500 ml mlijeka
1 Prašak za puding vanilin Dolcela By Podravka
1 žlica Gussnela Dolcela By Podravka
3 žumanjka

150 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
200 ml vrhnja za šlag

ZA POSIPANJE:
šećer u prahu
PRIPREMA ZA ROLNICE
Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.
Za kremu:
Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.

Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.
Ovako izgledaju kalupi.
A ako nemate ovakve kalupiće…evo na ovom blogu (kod Minje) imate super ideju kako napravit kalupiće
A evo još jedna ideja kako napravit kalupiće od naše TROVE
Posluživanje
Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Savjet
Nemojte sve rolice stiskati u jedan lim za pečenje, nego ih pecite u istom limu u dva navrata.
Napomena
Ne ispadne ih baš puno, a stvarno su ukusni, nestanu u roku od 10-ak minuta (bar je u mene tako).

Related Posts:

  • EXTRA FINA ČOKO TORTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Odavno sam prestala da se pridržavam recepata u kuhinji, te u traženju extra coko varijante koja će zadovoljiti moj ukus, nastala je ova torta. Sastojci: 2 kore po: … Read More
  • KIKIRIKI KOLAČ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za moju nećakinju Lanu, koja se uvijek veseli kikirikiju, skombinirala sam ovaj kolač i jako joj se dopao. Puno kikirikija, karamela i naravno čokolade. Uz sve druge… Read More
  • Prhke rafaelo kiflice (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 8 osoba za testo 250g putera ili margarina 200ml jogurta 1solja(2dl) secera prstohvat soli 1 jaje 600g brasna +50g kokosa 1 prasak za pecivo 1 vanil sec… Read More
  • ČOKO TORTA – NAJBOLJE OD SVEGA STO SE NE PECE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci Kora: 300 gr. petit keksa 100 gr. kosmo keksa 1 kasika nesquik-a po potrebi mleko Fil: 500 ml. mleka 4 zumanca 6 kasika secera 1 kesica vanil secera 6 k… Read More
  • TIRAMISU – KOLAČ OD JAGODA I NARANDŽE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 500 g jagoda 120 g šećera u prahu 500 g mascarpone sira 1 limun – ocijeđeni sok 400 ml ocijeđenog soka naranče (može i kupljeni) 300 ml slatkog vrhnja 3… Read More

0 komentari:

Objavi komentar