srijeda, 15. lipnja 2016.

ZA OVU TORTU JE MOJA KUMA LJUBOMORNO ČUVALA RECEPT SVE DOK JOJ GA NISAM JEDNOG DANA “UKRALA” I EVO SAD GA DELIM SA VAMA..







Sastojci
BISKVIT: 130g margarina
300g šećera
3 jaja
120ml mlijeka
50g gorkog kakaa
2 žlice čvrstog jogurta
1/2 praška za pecivo
140g brašna
1 vrećica pudinga od lješnjaka
MASCARPONE KREMA: 500g mascarpone sira
200ml vrhnja za šlag
1 kremfix
50g šećera u prahu
ČOKO-LJEŠNJAK KREMA 200ml vrhnja za šlag
80g čokolade sa komadićima lješnjaka
100g čokolade za kuhanje
JOŠ POTREBNO: 200ml vrhnja za šlag za premazati tortu
još jedna količina ČOKO- LJEŠNJAK kreme za preliti tortu



Priprema
1.
BISKVIT: brašno, prašak za pecivo, kakao i puding prah pomiješati. U drugoj posudi izmiješati margarin i šećer, dodati jaja i dobro izmiješati.
Zatim dodati pola količine brašna sa pudingom i pola količine mlijeka, izmiješati te dodati drugu polovicu brašna i mlijeka. Na kraju dodati jogurt i sve dobro izmiješati.
Smjesu izliti na podmazan i pobrašnjen kalup promjera 28cm.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 min.
Ohlađen biskvit izvaditi iz kalupa, prerezati i jedanu polovicu staviti na tanjur za torte i oko njega staviti obruč.

2.
MASCARPONE KREMA: Vrhnje za šlag sa kremfixom umutiti u čvrsti šlag i dodati mascarpone i šećer te lagano izmiješati( ne predugo).
3.
ČOKO- LJEŠNJAK krema: Obje čokolade otopiti u vrhnju za šlag na pari. Ostaviti da se ohladi.
4.
SLAGANJE TORTE: Prvu polovicu biskvita pošpricati mlijekom i staviti pola mascarpone kreme. Na nju staviti čoko- lješnjak kremu pa drugu polovicu mascarpone kreme. Na kraju staviti drugu polovicu biskvita, pošpricati mlijekom i ostaviti par sati u frižideru da se kreme stisnu( a može i preko noći).

Kada se kreme dobro stisnu, maknuti obruč, premazati tortu sa šlagom i preliti čoko-lješnjak kremom.
5.
VAŽNO: Znači treba nam dupla količina ČOKO-LJEŠNJAK KREME. Ne treba raditi odmah duplu količinu jer torta se preljeva kada se sve dobro ohladi, stisne, a to se može napraviti i drugi dan.
izvor:www coolinarika.com

Related Posts:

  • Havana torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 15 osoba smeđa smijesa 20 dag šećera 20 dag lješnjaka 6 kom keksa – Petit Beurre Krema 1 l mlika 20 dag šećera 1 vanilija šećer 2 kesice želatine 2 šlag pj… Read More
  • VRRRRLO ČOKOLADNA TORTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI biskvitna podloga • 500 g keksa Noblice ili Moto • 200 g maslaca čoko-lešnik krem • 6 jaja • 6 kašika šećera • 250 g maslaca • 200 g prepečenog lešnika • … Read More
  • FINE KOCKICE SA KREM BANANICAMA! UKUSNE,KREMASTE,FINE…. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci biskvit: 5 kom. jaja 3 zlice ulja 2 zlice mleka 4 zlice brasna 1 zlica kakao 1 paketic prasak za pecivo krema: 700 ml. mleka 2 paketica pudinga od van… Read More
  • “RUSKA SALATA” TORTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Da nastavim slatko… Ovu tortu sam prvi put jela za moju veridbu, pre okruglo 29 godina. Pravila je moja svekrva i to je bila jedna od retkih torti čiji recept nij… Read More
  • KREM KOLAC SA BANANAMA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI BISKVIT • 80 g meko brasno • 1 kasicica prasak za pecivo • na vrh noza so • 4 jaja (razdvojena) • 100g+2 kasike secer • 1/2 limuna sok • 1 kasicica vanila… Read More

0 komentari:

Objavi komentar