utorak, 5. srpnja 2016.

ŠUMSKA ZAVODNICA …OSVJEŽAVA KAO NI JEDNA DRUGA





Sastojci:
500 ml voćnog jogurta okusa šumskog voća
500 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 instant želatina
450 g smrznutog šumskog voća
1 Preljev za torte Fix crveni
250 ml vode
400 g piškota



Priprema:
Smrznuto šumsko voće ostaviti sat vremena na sobnoj temperaturi.
Obruč za tortu (26 cm) obložiti folijom i staviti na tanjur za torte. Obložiti stranice obruča piškotama kojima je odrezan vrh radi lakšeg slaganja, a zatim obložiti dno tanjura.
U jednoj posudi izraditi slatko vrhnje u čvrsti šlag.
U drugoj posudi dobro izmiješati: jogurt sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kad je dobro promiješano dodati instant želatinu i miksati da se želatina dobro izmiješa i otopi. Na kraju u ovu smjesu dodati šlag te ručno dobro izmiješati.
Šumsko voće ocijediti.
Polovinom kreme napuniti kalup, na nju složiti polovinu količine šumskog voća (200 g) te prekriti preostalom polovinom kreme. Po vrhu rasporediti preostalo šumsko voće.
Pripremiti preljev za torte: Zakuhati 250 ml vode, preliti preko praška za preljev i ručnom metlicom miješati pola minute. Preliti preko voća pa staviti u hladnjak.
Tortu prije rezanja držati u hladnjaku minimalno 4 sata ili najbolje preko noći.
Skinuti obruč s folijom pa poslužiti
Način rezanja torte: uroniti tanki duži nož u vruću vodu, napraviti rez u jednom potezu, obrisati nož ubrusom – postupak ponavljati prilikom svakog reza.

Related Posts:

  • TORTA SA NARANDZOM Izvrsni i jednostavni kolači to je ono što radim.Kod torti to se svelo na torte moje bake čiji su recepti pisani još crnom tintom i krasopisom. A svi su mljac… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastoj… Read More
  • Rascvjetane hrenovke u dizanom tijestu Ideja je preuzeta s jednog bloga. Ja sam recept isprobala, preradila i pojednostavila i evo drage moje postavljam ga ovdje, da ga i vi isprobate! Ovo je drugi put u roku od tri dana da pravim hrenovke u tijestu na ovakav n… Read More
  • ŽARBO KOCKE S MAKOM kuća miriše… a on se topi u ustima. Slojevi prhkog tijesta s maslacem, kvascem i mješavinom začina za medenjake nadjeveni finim domaćim pekmezom te aromatiziranim makom prelivenim mješavinom mlijeka, meda, maslaca i arome… Read More
  • NAPRAVITE OVU PITU ZA USKRS I ODUŠEVITE SVAKOG GOSTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci za fil : 500gr mesano mleveno meso 2-3 glavice crni luk 3 srednje sargarepe{mrkve} 1-2 sake grasak {ja sam stavila smrznuti} 2 cena beli luk 3 kasike pasi… Read More
  • LEŠNIK GNEZDA Istinski ljubitelji lešnika, bice oduševljeni ukusom ovih nepečenih, sitnih kolačića! Tako se lako pripremaju a budu tako lepi i dekorativni…Idealni su za svečane prilike jer mogu da se pripreme nekoliko dana ranije. … Read More

0 komentari:

Objavi komentar