ponedjeljak, 4. srpnja 2016.

ĐUL PITA ! JAKO SLIČNO BAKLAVI ALI JEDNOSTAVNIJE ZA PRIPREMU..







Sastojci
1/2 kg kora za savijače
250 grama mljevenih oraha
250 grama maslaca
grožđice po želji
Preljev:
400 grama šećera
3 dl vode
1 limun



Priprema
1.
Rastopite maslac pa prve četiri kore namažite svaku posebno i složite jednu na drugu a četvrtu koru posipajte orasima i zarolajte. Nakon toga slijedeće 4 kore. Ja sam imala u pakiranju 12 kora pa su mi ispale 3 štruce.
Štruce izrežite na oko 3 cm širine.

Maslacem dobro namažite tepsiju.
2.
Poslažite u protvan ali nek vam bude zgusnutije poslagano nego što je meni.
Pecite oko 40 min. dok ne porumeni.
Zakuhajte vodu sa šećerom pa u to dadajte ploške limuna i vruć kolač dobro natopite sa preljevom i ostavite da upije.

Related Posts:

  • NAJČUDOTVORNIJA NAMIRNICA SVIJETA: KUPINA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kupina, lat. Rubus fruticosus, je višegodišnji grm koji raste uz ograde, rubove šuma, puteve. Ima oblik trnovitog grma koji može doseći visinu do 3 metra. Kupina je… Read More
  • SAVRŠENA PILETINA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO: pileći file-8 šnicli 230 g prezli 80 g parmezana 5 jaja, umućenih 100 g brašna prstohvat mlevene paprike ulje Za fil: (adsbygoogle = wind… Read More
  • LEDENI VJETAR U MOM IZDANJU (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI 500 g bjelanjaka 300 g šećera ( kristal) 1 žlica jabučnog octa za kremu 1 kom Puding vanilija Dolcela 300 ml mlijeka 2 žlice šećera 80 g margarin za šlag 1… Read More
  • COFFEE PLEASURE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obožavam kolače sa kavom, a ovo je baršun…. jer niti jedna druga riječ ne može opisati užitak kad probate savršen biskvit sa savršenom kremom…. Sastojci: Biskvit: 1… Read More
  • KARLSBADER TORTA OD OBLATNI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 150 g naribane gorke čokolade 125 ml slatkog vrhnja 3 žumanjka 150 g šećera 1 žlica Vanilin šećera Dolcela 150 g maslaca 1 omot oblatni 150 g popečenih nasj… Read More

0 komentari:

Objavi komentar