nedjelja, 4. rujna 2016.

KISELE CRVENE PAPRIKE “NA ŽIVO” ZA ZIMNICU

14237612_1047052042058019_5005935692959747694_n



Nekad sam puno zimnice pravila, krastavci, rajčica, pekmezi, turšija…moji baš nisu ljubitelji, pa sam dijelila. Ostala sam samo na ovoj paprici jer samo to rado jedu.

SASTOJCI:
5 kg čiste očišćene crvene paprike
400 g šećera
130g soli
1l octa (kisko) akoholni bijeli
1 vinobran



PRIPREMA:

1. Paprike očistiti od sjemenki i narezati na polovice.

2. Stavite u dovoljno veliku posudu da možete miješati.

3. U drugoj posudi pomiješajte ocat, šećer, sol i vinobran.


4. Posuti to po paprikama.

5. Treba odstojati 24 sata u posudi. Treba povremeno sve to dobro promiješati.

6. staklenke operite i osušite u pećnici na 50¨.

7. Poslije 24 sata paprika se posloži u staklenke i zalije se tekućinom što je ostala od paprike, ostavite da se malo slegne i onda još nadopunite tekućinom i

Zatvorite ..

Posluživanje

Paprika je tvrda, prekrasna, uvijek radim duplu dozu… jedina zimnica kaja se uvijek sva pojela i uvijek fali…



Izvor: coolinarika.com (Taana)

0 komentari:

Objavi komentar