subota, 3. rujna 2016.

NAJBOLJA MILKA TORTA ;)

milka torta

Jos jedna moja omiljena torta, sa omiljenom cokoladom.:) Torta je dosta visoka, nije ni previse slatka, bas potaman.



POTREBNO ZA 4 KORE:
12 belanaca
12 kasika secera
200 gr mlevenih przenih lesnika
2 kasike brasna

ZA FIL:
12 zumanaca
100 gr secera
3 kasike brasna
100 gr secera
3 pudinga od vanile
1 litra mleka
200 gr. milka cokolade sa seckanim lesnicima
200 gr bele milka cokolade
250 gr margarina
500 ml. slaga



PRIPREMA KORE:

Umutiti penasto 3 belanca, dodati polagano 3 kasike secera uz mucenje.
Varjacom umusajte 50 gr. mlevenih lesnika i pola kasike brasna. Kalup za tortu (26 cm), oblozite papirom za pecenje, ulijte masu i pecite u vec spremnoj zagrejanoj rerni na 200 stepeni najvise do 15 minuta.
Tako ispecite jos 3 kore.


PRIPREMA FILA:
Zumanca dobro umutite sa 100 gr. secera.
3 pudinga, 100 gr.secera. 3 kasike brasna posebno umutite sa malo mleka. Ostalo mleko prokuvajte.
Izmesajte zumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte jos koji minut uz stalno mesanje dok se fil ne zgusne.

Podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice milka cokolade sa lesnicima, u drugi deo belu milka cokoladu. Svaki deo izmesajte da se cokolade rastope u filu.
Kada se filovi ohlade, umutite margarin i u svaki deo dodajte polovinu margarina.

FILOVANJE TORTE:
Kora, tamniji fil, svetliji fil, lag -kora, tamniji fil, svetliji fil, slag -kora, tamniji fil, svetliji fil, slag – kora i dekoracija po zelji.
Sretno vam pravljenje

0 komentari:

Objavi komentar