nedjelja, 2. listopada 2016.

Krešenti…ovo su moji omiljeni prhki kolačići iz djetinjstva, mojoj djeci također




Sastojci
Tijesto
350 g mekog brašna
200 g masti ili maslaca
150 g šećera
1 jaje
2 žutanjka
korica limuna, prstohvat soli
2 vanilin šećera
2 žlice ruma
150 g mljevenih badema ili oraha
2 bjelanjka
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca


Priprema
1.
Miješati mast, šećer, vanilin šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna, dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku bar jedan sat.


2.

Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke.

3.
Uvaljati ih u mljevene bademe ili orahe.

4.
Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.

5.
Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.

6.
U mojoj bilježnici.

0 komentari:

Objavi komentar