utorak, 8. studenoga 2016.

BOLO DE ROLO – PREUKUSAN BRAZILSKI DESERT

screenshot_9




SASTOJCI

• 250 gr margarin
• 250 gr kristal šećer
• 250 gr brašno oštro brašno
• 5 kom jaja
fil
• 200gr čokolade za kuvanje +10 supenih kašika mleka+1supena kašika jestivog ulja

PRIPREMA



Brašno,margarin,žumanca i šećer pomešamo u glatku masu.Belanca sa prstohvatom soli umutimo u čvrst šne i lagano
dodajemo ostatku mase.

Pek papir oko 5 kom isečemo na veličinu tepsije(unutrašnji promer tepsije 37x33cm).Na pek papir izručimo oko 5
supenih kašika mase i rasporedimo masu ravnomerno po papiru (debljina kao palačinka).Ukoliko imate ravnalicu za
fondan, kuhinjsku špaklu upotrebite njih za ravnomerno raspoređivanje mase ukoliko ne uzmite parče širokog čvrstog
kartona.Kod ravnomernog širenja mase naj bitnija je brzina jer u suprotnom pek papir se nabira i na tim mestima kora
će pući kod pečenja, to nije veliki problem pošto se rolat pravi od nekoliko kora pa se to neće videti ali iz praktičnih
razloga lakše je ako je kora ucelo.

Testo sa pek papirom prebacimo u tepsiju i pečemo u unapred zagrejanoj rerni od 3­5 min(zavisi od rerne).Kora mora
ostati skroz svetla kao u presnom stanju, u toku pečenja nakon oko 3min proverite da li se testo lepi za prst ako ne
kora je gotova.Ukoliko ivice promene boju na svetlo smeđe­zlatno morate ih izrezati jer su presušene pa će se lomiti.
Kore zajedno sa papirom ređajte jednu na drugu i prekrite kuhinjskom krpom dok spremite fil.Čokoladu otopimo na pari
zajedno sa mlekom i uljem.Takođe se koriste i voćni premazi u ubliku otopljene marmelade ili ganaš krema sa belom
čokoladom i voćem.Svaku koru premažemo tanko čokoladom i pažljivo je uvijemo u čvrst rolat.

Rolat prebacujemo na sledeću premazanu koru pa sve zajedno uvijamo u rolat dok ne utrošimo sve kore.
Gotov rolat uvijemo u tegljivu foliju i ostavimo u frižider da prenoći.Tako spremljen rolat je čvrst i lako se seče na
veoma tanke šnite.



http://www.coolinarika.com/

Related Posts:

  • MARCIPAN-NUTELLA ROLAT GOTOV ZA 20 MINUTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Za marcipan smjesu • 400g Marcipana ili marcipan paste • malo secera u prahu,za razvaljat Krema • 200g nutella namaza…ili vise ..meni malo ostalo • 5-6 … Read More
  • ZA 30 DANA, SVA ODEĆA ĆE VAM BITI VELIKA: DVA SASTOJKA I VODA, NAJJAČI SAGOREVAČ MASTI! (RECEPT) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Važno je da poštujete pauze i broj dana koliko je dozvoljeno piti ovaj napitak, kao i da ga uvek konzumirate na prazan stomak !!! Kada vam se učini da ste sve probal… Read More
  • KOKOSOV ORAH (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Bela masa • 150 g. secera • 1 dl. vode • 125 g. margarina • 100 g. kokosa • 125 g. mleka u prahu. Smedja masa • 150 g. secera • 1 dl. vode • 125 g. marg… Read More
  • PITA OD ČOKOLADE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI • 250g brašna • 250g maslaca (margarina • 1 žumanjak • 4 žlice vode NADJEV • 5 žumanjaka • 200g šećera u prahu • vanil šećer • 140g ribane čokolade • 80g… Read More
  • OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ SA VIŠNJAMA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci Za biskvit: 4 jaja 150 g šećera 1 Vanilin šećer Dolcela 100 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka ½ vrečice Praška za pecivo Dolcela 70 g Gussnela Dolcela 10… Read More

0 komentari:

Objavi komentar