![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiB8Opzj0A9pvwkJ2wJ2FoRIiYI3Pvuicrv6VIWAKkZ9M4fi9ricsNfWw-LH2sZoOFZy1wVtFxVtXRm0Qv0VV8ic4fVo6sKYNdJkewXwpD356Yx6YNI3DpLrk7XcAHh6Tmkuxbvh4m31h7a/s640/madjarska-roladica-581f3efcf026b6bbdcca2e42130a35d4_view_l.jpg)
SASTOJCI
BISKVIT:
500g. mljevenih keksa,petit,plazma,albert po ukusu
2 vrhom pune zlice kvalitetnog kakaa ili cokolade u prahu
100g. secera
1 vanilin secer ili par kapi ekstrakta vanille
300ml kave
KREMA:
2 zumanjka
150g. secera u prahu
1 vanilin secer ili par kapi ekstrakta vanille
50ml. likera rum,vanilla burbon,cokolada po ukusu
150g. maslaca ili margarina za kreme i kolace
PRIPREMA
1.
Izmijesajte sastojke za kremu.
2.
U zdjeli rukama izradite sastojke za biskvit,te ga valjkom razvaljajte na prozirnoj nauljenoj foliji,podlozi.
3.
Nadjenite bisvit kremom,i smotajte u roladu.Ohladite barem sat-dva prije posluzivanja.
4.
Po zelji ukrasite kakaom,cokoladom u prahu,cokoladnim mrvicama ili ribanom cokoladom.
Posluživanje
MOJ MALI SAVJET:
U orginalnom receptu se zumanjci ne kuhaju,s obzirom da je ljeto..ja sam ih sa secerom i vanilin secerom,kuhala na pari,kad su se zgusnuli,ohladila sam i pommijesala sa pijenasto umucenim maslacem i likerom…a vi po zelji..
u receptu ide crna kava,ja sam koristila Nescafe 3in1 Classic..
http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar