četvrtak, 10. studenoga 2016.

PRIPREMITE FINE I UKUSNE TURSKE POGAČICE





Sastojci:
Tijesto:
500 g brašna, 1 vrećica kvasca, 300 ml toplog mlijeka, 50 ml ulja, sol.




Nadjev za pogačice:

400 g mljevene junetine, 1 glavica crnog luka, 2 paprike, 1 rajčica, malo
peršina, sol, papar, mješavina začina, mljevena crvena paprika.



Priprema:

U brašno dodati malo soli i kvasac, pa zamijesiti tijesto srednje mekoće,
dodavajući toplo mlijeko i ulje. Tijesto ostaviti da odstoji oko 1 sat. Na malo
ulja prodinstati sitno sjeckani crni luk i sitno sjeckane paprike.

Dodati
mljeveno meso. U prodinstano meso dodati i sitno sjeckani, oljuštenu rajčicu ili malo rajčice iz konzerve, sol, papar, mješavinu začina te crvenu papriku.

Pred sam kraj dodati i sitno sjeckani peršin. Od tijesta napraviti 8 loptica. Na
pobrašnjenoj podlozi svaku lopticu razvaljati na veličinu palačinke. Na jednu
polovinu tijesta staviti 2 žlice nadjeva, ostaviti malo prostora oko krajeva
tijesta. Preklopiti drugom polovinom tijesta i zavrnuti malo krajeve. U većoj
tavi zagrijati ulje, staviti pogače te peći dok ne porumene sa obje strane.



Izvor, foto: domaci-recepti.blogspot.com / kuhinja-i-ideje.blogsopt.com

0 komentari:

Objavi komentar