četvrtak, 10. studenoga 2016.

RUČAK ZA PRSTE POLIZAT I JOŠ BOLJI…EKSPERMENT KOJI JE USPJEO….

13413732_1703285136588570_5589730820219018520_n




Potrebno:
2 manje ili 1 veća tikvica
50 da mljevenog juneceg mesa
1 mala šalica riže
1 luk

2 dl tekućeg paradajza (ili koncentrata)
2 jaja
4 žlice kiselog vrhnja
vegeta, sol, papar
Za paniranje tikvica: 2 jaja, krušne mrvice i brašno

Priprema:



Na malo ulja pirjati nasjeckan luk, dodati mljeveno meso i uz miješanje ga dobro popržiti i razgrudati. Doliti malo vode, začiniti po ukusu, doliti i paradajz te pirjati uz povremeno dolijevanje vode 30-tak minuta.

Za to vrijeme tikvice oprati pa ih uzdužno narezati na tanke ploške, panirati ih u brašnu, jajima i mrvicama i ispržiti u dubokom ulju dok ne porumene.
Rižu zakuhati u malom lončiću sa vodom (omjer 1:4) dodati samo vegetu. Kuhati uz povremeno miješanje 15-tak min.

Za preljev musake: 2 jaja i kiselo vrhnje izraditi pjenjačom, dodati vegetu ili sol i malo papra.
U namašćenu vatrostalnu posudu slagati red pohanih tikvica, zatim red kuhane riže (po potrebi odliti vodu s riže ako je prevodenasta), red umaka od mesa (okusom sličan bologneseu), pa opet red tikvica. Sve zaliti umakom od jaja i vrhnja, posipati ribanim sirom trapistom (gauda) i zapeći u pećnici oko 25 min.



YOU MAY ALSO LIKE

0 komentari:

Objavi komentar