četvrtak, 3. studenoga 2016.

SAZNAJTE KAKO LAKO UKRASITI TORTU FONDANOM – KAKO NAPRAVITI FONDAN MASU NAJJEDNOSTAVNIJE






Naša fondan smesa je ista kao kupovna, zašto bacati pare na gotovu smesu kad je za mnogo manje novca možemo i sami napraviti.



Sastojci
100 gr margarin
100 gr med
1 kom želatin 10 gr
oko 1500 gr šećer u prahu

Priprema:

Margarin i med pomešati pa staviti da provri. Čim provri skloniti. Želatin razmutiti u 60ml vode i mutiti dok se ne razbije sav.

U posudu staviti oko 500 gr prah šećera pa istresti želatin margarin i med, mešati kašikom ili mikserom, onim mutilicama za testo dok se ne dobije ujednačena smesa, onako gušća. Postepeno dodavati prah šećer i mesati, posle mesiti jer više neće biti mekano.

Izvaditi na radnu površinu pa mesiti kao obično testo dodavajući šećer. Smesa je gotova kad više se ne lepi za ruke i površinu, da ne bude ni premekana ni pretvrda. Kad je mekana onda se lepi a kad je pretvrda onda se drobi.

Farbate je tako što odvojite deo smese i sipate tečnu farbu za kolače. Ja sam za prvi put radila sa bojom u prahu pa sam videla da se ona tesko spaja, izaberite ipak tečne, dodajte još malo šećera i biće bolje.



Obavezno posipajte šećer u prahu dok je rastanjujete, da se ne lepi za površinu.

Smesa koja vam preostane umota se u kesu i ostavi na hladno, može da stoji do mesec dana.

Ako se stvrdne možete da je premesite. ja sam malo pokvasila ruke pa premesila a to se radi i sa margarinom, ne otopljenim.

Takodje tako se i lepi ako pravite cvetiće ili neke oblike.

Morate da pazite jer se jako brzo suši, čim zavrsite sa jednim delom odmah ostatak vraćajte u kesu.

Od ove količine sasvim je dovoljno za jednu veliku tortu, dobije se 2kg smese, naravno sve se može korigovati. napraviti od pola mere.





Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar