nedjelja, 4. prosinca 2016.

TORTA ZAVODNICA!!!

34107_torta-zavodnica-foto-vladislav-mitic-2_iff




Potrebno je:

ZA KORU:
50 g piškota,
50 g čokolade,
4 jajeta,
50 g skorbnog brašna,
50 g brašna,
kašičica praška za pecivo,
3 kašike kakaoa

ZA FIL:
450 g čokolade,
500 g slatke pavlake,
75 g šećera,
kora i sok od pomorandže



Priprema:

Usitnite piškote i narendajte čokoladu. Umutite sneg od belanaca i šećera, pa u njega, mešajući viljuškom, dodajite jedno po jedno žumance. Ubacite i skorb i obično brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao, narendanu čokoladu i na kraju piškote. Sve pažljivo promešajte, uspite u namašćen kalup za tortu prečnika 26 centimetara i pecite 25 minuta na 175 stepeni.

Za fil izlomite ostatak čokolade, pa je dodajte u zagrejanu slatku pavlaku. Skinite s vatre i mešajte dok se sva čoklada ne istopi. Ostavite na hladnom oko tri sata. Testo presecite na dva dela i nafilujte. Istim kremom premažite celu tortu, ostavite je jedan sat u frižideru i ukrasite po želji.



Izvor: torterecepti.rs

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar