utorak, 3. siječnja 2017.
Home »
» ČOKOLADNA TORTA ANA KARENJINA
ČOKOLADNA TORTA ANA KARENJINA
Sastojci 16 osoba
Biskvit
10 kom. bjelanjaka
20 dag šečera
3 velike žlice oštrog brašna
20 dag mljevenih oraha
10 dag nasjeckanih oraha
1 kom. prašak za pecivo
Krema
10 kom. žutanjaka
15 dag šečera
20 dag čokolade za kuhanje
25 dag maslaca
Ukras
2,5 dl šlaga Alpske smetane
2,5 dl biljnog šlaga (Hulala)
1 velika žlica šečera
oko 25 kom. šečernih srebrnih kuglica
Priprema
Za biskvit dobro izmiksamo 10 bjelanjaka, dodamo šečer te nježnije umiksamo brašno, orahe i prašak za pecivo. Izlijemo u okrugli modul 26-28 cm u kojeg smo predhodno stavili masni papir. Pečemo oko 24 minuta na temperaturi 175 st. C. Ohladimo na rešetkama pečnice. Za kremu na pari miješamo žutanjke sa šečerom dok se šečer ne istopi, dodamo udrobljenu čokoladu te sve miješamo dok se masa lijepo ne sjedini. Kremu izlijemo u posudu te u toplu dodamo nasjeckani maslac te miksamo dok se lijepo ne otopi. Dok se hladi, kremu povremeno promiješamo sa žlicom. Ohlađeni biskvit prerežemo po pola te na donju polovicu namažemo veći dio hladne kreme. Poklopimo sa drugim dijelom te malo kreme namažemo odozgo i sa strane. Izmiksamo 5dl pošečeronog šlaga koji nanesemo odozgo a sa jednim dijelom napravimo ukrase (srce i rub torte). Po želji postavimo kuglice. Držimo je uvijek u frižideru.
Posluživanje
Po želji biskvit se može namočiti kakaom ili poslađenim mlijekom. Ja osobno ne vlažim tortu.
COOLINARIKA.COM
Related Posts:
Rolovane kiflice mekane i ukusne, uspijevaju i početnicima Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kesica ili kocka kvasca 5 dl mleka malo ulja 1 kg mekog brašna 1 kašikica šećera 1 kašika soli viršle listići kačkavalja Priprema U mlaku vodu dodati … Read More
OVO NISU OBIČNE KUGLICE OVO SU KUGLICE ČUPAVCI KOJE MORATE PROBATI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci smjesa za čupavce 250 g običnog keksa, npr.petit beurre 1 limenka od 400 ml (zaslađenog) kondenziranog mlijeka 1 šalica od 250 ml kokosovog brašna 1 žličica … Read More
HLADNI DANI, TOPLI LJUDI: Činjenice koje morate da znate o osobama rođenim u januaru Osobe rođene u januaru su vredne i detaljne, cene iskrenost i dobrotu pa su prirodne vođe. Otkrijte šta ih sve karakteriše. Ovo su osobine rođenih u januaru: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Iak… Read More
BAKINI KOLAČI- DOMAĆE VAFLE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 600 gr brašna 5 jaja 250 ml mlijeka 250 ml ulja 1 šalica šećera 2 vanilija šećera 2 praška za pecivo naribana korica od limuna Jaja dobro pomiješati sa … Read More
JEDINI NAROD NA SVIJETU BEZ OBOLJELIH OD RAKA! Donosimo njihove recepte, pročitajte što jedu i kako žive! Hunzi se kupaju u hladnoj vodi, čak i na temperaturi od 15 stupnjeva ispod nule, a i sa 65 godina rađaju djecu. Doživjeti 120-tu, za njih je normalna stvar… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); hunzi… Read More
0 komentari:
Objavi komentar