utorak, 3. siječnja 2017.

ČOKOLADNA TORTA ANA KARENJINA

0ef91db8065d44aa6bb54d30e6f9b2c3_header




Sastojci 16 osoba
Biskvit
10 kom. bjelanjaka
20 dag šečera
3 velike žlice oštrog brašna
20 dag mljevenih oraha
10 dag nasjeckanih oraha
1 kom. prašak za pecivo
Krema
10 kom. žutanjaka
15 dag šečera
20 dag čokolade za kuhanje
25 dag maslaca
Ukras
2,5 dl šlaga Alpske smetane
2,5 dl biljnog šlaga (Hulala)
1 velika žlica šečera
oko 25 kom. šečernih srebrnih kuglica



Priprema
Za biskvit dobro izmiksamo 10 bjelanjaka, dodamo šečer te nježnije umiksamo brašno, orahe i prašak za pecivo. Izlijemo u okrugli modul 26-28 cm u kojeg smo predhodno stavili masni papir. Pečemo oko 24 minuta na temperaturi 175 st. C. Ohladimo na rešetkama pečnice. Za kremu na pari miješamo žutanjke sa šečerom dok se šečer ne istopi, dodamo udrobljenu čokoladu te sve miješamo dok se masa lijepo ne sjedini. Kremu izlijemo u posudu te u toplu dodamo nasjeckani maslac te miksamo dok se lijepo ne otopi. Dok se hladi, kremu povremeno promiješamo sa žlicom. Ohlađeni biskvit prerežemo po pola te na donju polovicu namažemo veći dio hladne kreme. Poklopimo sa drugim dijelom te malo kreme namažemo odozgo i sa strane. Izmiksamo 5dl pošečeronog šlaga koji nanesemo odozgo a sa jednim dijelom napravimo ukrase (srce i rub torte). Po želji postavimo kuglice. Držimo je uvijek u frižideru.
Posluživanje
Po želji biskvit se može namočiti kakaom ili poslađenim mlijekom. Ja osobno ne vlažim tortu.
COOLINARIKA.COM

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar