utorak, 3. siječnja 2017.

TORTA OD ĆEVAPA SA NADEVOM

original


Čudesna slana torta pravi je izraz naše nacionalne očaranosti roštiljskim majstorijama…



Sastojci:
1kg ćevapa

Nadev:
2 krompira
2 jaja
150gr mladog sira
150 ml neutralne pavlake za kuvanje
so biber vegeta po ukusu
150gr kackavalja rendanog

Priprema:

Krompir izrendati, posoliti i pobiberiti.


Za preliv, umutii jaja pa zatim dodati neutralnu pavlaku, izgnječen mladi sir i posoliti po ukusu.

U određenu posudu složiti ćevape u krug. Ako su viši od posude nožem treba iseći vrhove. Zatim, ne dno tepsije staviti polovinu rendanog krompira, a na to ćevape i odsečene deliće ako ih ima.

Preko toga, ponovo staviti krompir, pa još jedan red ćevapa.

Sve to preliti već gotovim prelivom, staviti malo bibera, pokriti folijom i staviti u rernu da se peče na 180 stepeni, 60 minuta.

Kada je jelo gotovo, preko narendajte sir i ostaite nekoliko minuta u toplu rernu da se otopi.



Izvor: lisa.rs

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar