petak, 13. siječnja 2017.

COKOLADNE KIKIRIKI PUTER KOCKE GOTOVE ZA 20 MINUTA





SASTOJCI
Za podlogu
210 g integralnog keksa sa ovsenim pahuljicama
70 g otopljenog putera
120 g kikiriki putera



Za čokoladni sloj
200 g kvalitetne čokolade
60 g kikiriki putera

PRIPREMA
Otopite puter i ostavite sa strane.
U secku sameljite keks. Ja sam koristila wellness sa ovsenim pahuljicama. Dodajte otopljen puter kao i kikiriki puter, i sve dobro izmešajte.

Uzmite manji pleh. Moj je 25×15 cm. (Može i kvadratni 20×20 cm) Obložite ga pek papirom i izručite smesu za podlogu. Kašikom je utisnite i poravnajte.

Uzmite dva manja lonca, u jedan sipajte vode a na njega stavite manji lonac i uključite šporet da proključa. Ubacite u taj manji lonac čokoladu izlomljenu na kocke i polovinu kikiriki putera (30 g) i otopite na pari. Mešajte dok se sve ne otopi i lepo sjedini. Preostali kikiriki puter takođe ubacite u drugu manju šerpicu i zagrejte ga da omekša.

Premažite podlogu od keksa sa čokoladnim slojem, poravnajte, i odmah potom kašikom sipajte nasumično otopljeni kikiriki puter na par mesta. Uzmite nož i jednostavno prošarajte kako vam se sviđa.



Stavite u frižider na minimum 2 sata da se dobro ohladi i stegne.
Izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi 15-ak minuta, samo izvadite sve zajedno uz pomoć papira, pa secite na kocke i uživajte!

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar