srijeda, 25. siječnja 2017.
Home »
» KROMPIRUŠA ILI ZALJEVAČA PO RECEPTU MOJE PRIJATELJICE IZ SARAJEVA – KAŽE DA JE JAKO POPULARNA KOD NJIH
KROMPIRUŠA ILI ZALJEVAČA PO RECEPTU MOJE PRIJATELJICE IZ SARAJEVA – KAŽE DA JE JAKO POPULARNA KOD NJIH
SASTOJCI:
1 kg krompira
1 veća glavica luka
2 kašičice soli
10 gr brašna
100 ml ulja
2 kašike putera
biber
PRIPREMA:
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Krompir ogulite, narendajte zajedno sa lukom i posolite.
Tepsiju stavite u rernu da se zagrije…..
Ocijedite višak vode iz krompira pa ga pomiješajte sa brašnom.
Tepsiju namažite uljem, pospite po njoj smjesu od krompira i pospite otopinom putera i ulja.
Pecite 40-ak minuta dok ne porumeni.
Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba
Related Posts:
KVRGUŠA – NACIONALNO JELO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sjećam se, u bivšoj državi je svake godine birana Idealna žena te godine. Jedne godine moja nastavnica glazbenog bila je druga, a pobijedila je u kategoriji “nacion… Read More
PRE PAR MESECI, DOSLA NASA KOMSINICA IZ NEMACKE.SVRATILA ONA KOD NAS NA RUCAK I TAKO MI RUCAMO… Pre par meseci, dosla nasa komsinica iz Nemacke. Svratila ona kod nas na rucak i tako mi rucamo, tek ti vadi ona novcanik. Uzima novcanicu od 100 EURA iz novcanika i pruza je ka meni.Ja zablenula, mislim sama u sebi vel… Read More
POLUMJESECI – FENOMENALNI KOLAČ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tijesto: 14 dkg šećera 14 dkg margarina 14 dkg mljevenih badema 7 dkg brašna 4 bjelanjka Žuti preljev: 4 žumanjka 14 dkg šećera u prahu 1 vrećicavanili šećera Krema… Read More
NEODOLJIVA PITA SA VIŠNJAMA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Moja omiljena pita, sa višnjama i grizom, bez dodataka poput jogurta, jaja ili mleka, čiste višnje, kore i šećer. Ništa više i nije potrebno da pita bude ukusna. S… Read More
BEČKE KOCKE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bečke kocke najbolja su preporuka svim ljubiteljima čokolade! Čokolada u biskvitu, puno čokolade u kremi, a možete napraviti i čokoladnu glazuru od bijele čokolade i… Read More
0 komentari:
Objavi komentar