Sastojci
2 salice finoga mekog brasna
1/2 salice cvrstoga jogurta
1/4 salice mlijeka
1 zlicica sode bikarbone
2 zlicice ulja (za tijesto)
sol
ulje (za przenje)
Priprema
1.
Pomijesati brasno, sol, sodu i ulje. Polako dodavati jogurt i mlijeko dok se ne dobije fino meko tijesto.
2.
Ostaviti da stoji 1-2 sata na toplom, pokriveno vlaznom krpom (ako se pravi za dorucak, moze se zamijesiti i navecer i ostaviti preko noci da stoji).
3.
Kidati tijesto i praviti kuglice poput loptice za golf, razvaljati na pobrasnjenoj povrsini u krug velicine CD-ja i prziti u vrelom ulju.
4.
Bathura pogacice ce se napuhati kao balon (kratko ih poprziti sa svake strane). Kasnije ce splasnuti.
1.
Pomijesati brasno, sol, sodu i ulje. Polako dodavati jogurt i mlijeko dok se ne dobije fino meko tijesto.
2.
Ostaviti da stoji 1-2 sata na toplom, pokriveno vlaznom krpom (ako se pravi za dorucak, moze se zamijesiti i navecer i ostaviti preko noci da stoji).
3.
Kidati tijesto i praviti kuglice poput loptice za golf, razvaljati na pobrasnjenoj povrsini u krug velicine CD-ja i prziti u vrelom ulju.
4.
Bathura pogacice ce se napuhati kao balon (kratko ih poprziti sa svake strane). Kasnije ce splasnuti.
0 komentari:
Objavi komentar