utorak, 31. siječnja 2017.
Home »
» TORTA MONTE
TORTA MONTE
SASTOJCI:
BISKVIT
15 dkg lješnjaka
6 bjelanjaka
6 velikih žlica šećera
6 velikih žlica brašna
KREMA
6 žumanjaka
10 dkg šećera
2 vanil pudinga
2 velike žlice brašna
1 l mlijeka
1 vanil šećer
25 dkg margarina za kreme ili maslac
10 dkg šećera u prahu
I JOŠ…
20-ak dkg nutele
oko 15 dkg petitebeure keksa
10 dkg čokolade za kuhanje
1 šlag
PRIPREMA:
LJEŠNJAKE popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene.( ja kupim gotove.)
Stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.
BISKVIT
Bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera.
Kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
Na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
Pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju.
Ohladite.
Ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu.
Lagano dignite masni papir.
Vratite obruč od forme za tortu.
0 komentari:
Objavi komentar