utorak, 31. siječnja 2017.

TORTA MONTE









SASTOJCI:

BISKVIT
15 dkg lješnjaka
6 bjelanjaka
6 velikih žlica šećera
6 velikih žlica brašna


KREMA
6 žumanjaka
10 dkg šećera
2 vanil pudinga
2 velike žlice brašna
1 l mlijeka
1 vanil šećer
25 dkg margarina za kreme ili maslac
10 dkg šećera u prahu


I JOŠ…
20-ak dkg nutele
oko 15 dkg petitebeure keksa
10 dkg čokolade za kuhanje
1 šlag


PRIPREMA:


LJEŠNJAKE popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene.( ja kupim gotove.)


Stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.


BISKVIT


Bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera.


Kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.


Na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.


Pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju.


Ohladite.


Ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu.


Lagano dignite masni papir.








Vratite obruč od forme za tortu.

0 komentari:

Objavi komentar