srijeda, 11. siječnja 2017.

TUZLANSKE HURMAŠICE – STRAŠNO DOBRE, MORATE PROBATI



SASTOJCI:

Tijesto:
2 jajeta
2 šoljice šećera
200 g maslac
brašna po potrebi

Agda:
9 šoljica šećera
11 šoljica vode
1 limun



PRIPREMA:

Umutiti jaja sa šećerom , dodati maslac postepeno dodavati brašno i prašak za peicvo dok se ne dobije ujednačenu masu.

Od tijesta ćemo oblikovati kuglice malo veće od oraha, koje potom spljoštimo i pritisnemo uz ribež (najsitnije rupice).

Slažemo hurmašice na suhu tepsiju i kda se peku na 180-200 stepeni, dok ne porumene.

Dok se hurmašice peku, trebamo napraviti agdu.

Agda se pravi tako da šećer zalijemo vodom i dobro promiješamo da se istopi, u ovu smjesu iscijedimo i sok iz limuna.

Pečene hurmašice zalijemo hladnom, nekuhanom agdom, poklopimo i pustimo da odstoje.



Izvor: hotgamecritics.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar