četvrtak, 2. veljače 2017.
Home »
» SAZNAJTE KAKO LAKO UKRASITI TORTU FONDANOM – KAKO NAPRAVITI FONDAN MASU NAJJEDNOSTAVNIJE
SAZNAJTE KAKO LAKO UKRASITI TORTU FONDANOM – KAKO NAPRAVITI FONDAN MASU NAJJEDNOSTAVNIJE
Naša fondan smesa je ista kao kupovna, zašto bacati pare na gotovu smesu kad je za mnogo manje novca možemo i sami napraviti.
Fondan smesa
Sastojci
100 gr margarin
100 gr med
1 kom želatin 10 gr
oko 1500 gr šećer u prahu
Priprema
Margarin i med pomešati pa staviti da provri. Čim provri skloniti.
Želatin razmutiti u 60ml vode i mutiti dok se ne razbije sav.
U posudu staviti oko 500 gr prah šećera pa istresti želatin margarin i med,
mešati kašikom ili mikserom, onim mutilicama za testo dok se ne dobije ujednačena smesa, onako gušća.
Postepeno dodavati prah šećer i mesati, posle mesiti jer više neće biti mekano.
Izvaditi na radnu površinu pa mesiti kao obično testo dodavajući šećer.
Smesa je gotova kad više se ne lepi za ruke i površinu, da ne bude ni premekana ni pretvrda.
Kad je mekana onda se lepi a kad je pretvrda onda se drobi.
Farbate je tako što odvojite deo smese i sipate tečnu farbu za kolače.
Ja sam za prvi put radila sa bojom u prahu pa sam videla da se ona tesko spaja, izaberite ipak tečne, dodajte još malo šećera i biće bolje.
Obavezno posipajte šećer u prahu dok je rastanjujete, da se ne lepi za površinu.
Smesa koja vam preostane umota se u kesu i ostavi na hladno, može da stoji do mesec dana. Ako se stvrdne možete da je premesite. ja sam malo pokvasila ruke pa premesila a to se radi i sa margarinom, ne otopljenim.
Takodje tako se i lepi ako pravite cvetiće ili neke oblike.
Morate da pazite jer se jako brzo suši, čim zavrsite sa jednim delom odmah ostatak vraćajte u kesu.
Od ove količine sasvim je dovoljno za jednu veliku tortu, dobije se 2kg smese, naravno sve se može korigovati. napraviti od pola mere.
Izvor: hotgamecritics.blogspot.ba
0 komentari:
Objavi komentar