petak, 3. veljače 2017.

TORTA ŠPANSKI VJETAR SA ROZEN KORAMA





Kore za Rozen tortu su najbolje kada ih napravite sami, ali ne morate se mučiti pitanjima da li će vam uspjeti, kada u svakom bolje snabdjevenom marketu možete da ih pronađete.

SASTOJCI:

– 1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu



Krem:

– 300 g mljevenih oraha
– 500 ml mlijeka
– 3 pudinga od vanile
– 300 g šećera
– 100 g bijele čokolade
– 250 g margarina
– 500 ml slatke pavlake
– listići badema za dekoraciju

PRIPREMA:

Orahe preliti sa malo mlijeka i prokuhati odnosno popariti. Zagrijati preostalo mlijeko sa šećerom, dodati razmućen puding i kuhati dok se ne zgusne. U puding dodati, bijelu čokoladu, poparene orahe i promešati. Pjenasto umutiti margarin i sjediniti sa filom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i odvojiti manji dio za ukrašavanje torte. Preostali šlag staviti u fil, promješati i filovati kore. Tortu premazati i ukrasiti šlagom i ohladiti.



Izvor: kuhinjica.rs

0 komentari:

Objavi komentar