petak, 3. lipnja 2016.

SLAVONSKE KOCKE – OMILJENI KOLAČ U MOJOJ KUĆI..ČESTO GA PRAVIM I SVI GA VOLE







Sastojci
Za biskvit
4 bjelanjka, izmiksati u cvrst snijeg
150 g secera
150 g maslaca, sobne temperature
70 g brasna, pola ostro, pola glatko
150 g oraha, mljevenih



Prva krema
4 zumanjka
150 g secera u prahu
Druga krema
1/2 dl jake crne kave ili mlijeka
150 g secera
150 g oraha, mljevenih
70 g maslaca
i jos malo mljevenih oraha za posipanje odozgo



Priprema
1.
Mikserom miksati maslac i secer dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodati prosijano brasno, mljevene orahe, 1/3 snijega od bjelanjaka i izmjesati najmanjom brzinom miksera. Na kraju dodati ostatak snjega i spatulom rucno izmjesati da se svi sastojci povezu . Dobicete dosta gustu smjesu koju treba ravnomjerno rasoprediti u kalup 30×20 cm, koji prvo premazete sa maslacem zatim pospete sa brasnom.
Peci na 180*C, oko 20 min. Biskvit ostaviti u kalupu da se skroz ohladi.
2.
Za prvu kremu dobro izmiksati secer ( ako je secer grudvicast, prvo ga prosijte ) i zumanjke u gustu masu. Preliti preko ohladjenog biskvita, poravnati i staviti u zagrijanu rernu na 50*C – 70*C da se susi oko 50 mi. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
3.
Za drugu kremu u jednu serpicu staviti kavu/mlijeko i secer i zagrijati na laganoj vatri dok se secer ne istopi. Zatim dodati mljevene orahe i jos kratko drzati na vatri uz mjesanje. Skinuti sa vatre i umjesati maslac. Ostaviti da se ohladi, zatim premazeti preko prve kreme. Na kraju sve posuti sa mljevenim orasima.
4.
Kolac je dosta sladak, zato uvijek smanjim klicinu secera u biskvitu i drugoj kremi. Secer ne smanjujem u prvoj kremi, jer bi bila rijetka i ne bi se dovoljno osusila.
5.
Po nepisanom pravilu, kolac se izrezuje u obliku polumjeseca. Meni ne polazi zarukom da ih tako uredno izrezem, zato ih sjecem na tanje i uske kocke.

www.coolinarika.com

Related Posts:

  • SVAKA DRUGA ŽENA IMA OVAJ PROBLEM, POKUŠAJTE OVAKO DA GA UBLAŽITE Svaka druga žena i svaki četvrti muškarac ima problema sa proširenim venama. Oboljenje proširenih vena nastaje kada dođe do oštećenja venskih zalistaka koji postanu nefunkcionalni i ne mogu obavljati svoj glavni zadatak – … Read More
  • OBLATNE ZA PAR MINUTA SA FILOM KOJI JE KAŽU NAJUKUSNIJI ZA OBLATNE. VI OCIJENITE!!! Od bezbroj recepta na internetu za oblatne ovaj me je najvise zainteresovao i morala sam da ih napravim. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 250 gr margarina 400 gr secera 2 case kisele pav… Read More
  • LATTE MACCHIATO TORTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 140 g margarina ili maslaca 100 ml mlijeka 1 kutija mješavine za čokoladni kolač 3 jaja 2 žlice skuhane jake kave Sastojci za nadjev: 350 g marelica 6 listića bij… Read More
  • KAKO DO PUDINGA BEZ GRUDVICA??? Puding je idealna poslastica – veoma je ukusan, nije skup, a i lako se pravi. Međutim, može se desiti da vam uživanje u ovom slatkišu pokvare grudvice. Evo nekoliko saveta za pripremu besprekornog pudinga. Inače, ovi sa… Read More
  • SACHERICA SASTOJCI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 gr čokolade za kuhanje 180 gr šećera 180 gr putera 120 gr brašna ½ praška za pecivo 6 jaja PREMAZ 250 gr džema od marelica PRELJEV 200… Read More

0 komentari:

Objavi komentar