nedjelja, 29. siječnja 2017.
Home »
» CARIGRADSKE OBLATNE
CARIGRADSKE OBLATNE
Sastojci:
1 pakovanje oblatni (5 listova)
8 bjelanaca
16 kašika šećera
1 iscjeđen limunov sok i strugana kora
4 kašike meda
150g sjeckanih oraha
Priprema:
Bjelanca i šećer dobro ulupati mikserom i kuhati na pari.
Kad počne da se zgušnjava, dodati med, limunov sok i koricu.
Kada je snijeg dobro ulupan i kuhan toliko da se se zgusnuo i malo se lijepi, skinuti sa pare i u njega umiješati sjeckane orahe.
Fil mora da ostane bijel kao snijeg.
Toplim filom filovati oblatne.
Postoji i verzija sa duplo više šećera (30 kašika), tada fil bude tvrđi, poput halve.
Meni lično je draža ova žitkija varijanta.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar