nedjelja, 8. siječnja 2017.

OVO JE TORTA ZA KOJU VAM NE TREBA NIKAKVO UMIJEĆE A SIGURNO ĆE USPJETI: KINDER TORTA!!!






SASTOJCI

biskvit

20 dag sjeckanih lješnjaka

10 bjeljanjaka

15 žlica šećera

1 žlica jabučnog octa

10 dag nutelle ili nekog drugog čoko namaza

fil

1,5 l mlijeka

10 žlica brašna

10 žumanjaka

10 žlica šećera


1 vrećica pudinga od vanilije

25 dag margarina

3 vrećice vanilin šećera

10 dag čokolade za kuhanje

još je potrebno

10 dag čokolade za kuhanje

5 dag margarina

5-6 žlica mlijeka

3 vrećice šlag pjene

malo mljevenih lješnjaka




PRIPREMA

Na lim (moj je bio 28×34 cm) staviti masni papir, još ga malo premazati margarinom i po papiru ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake. Izraditi bjeljanjke i šećer, dodati žlicu jabučnog octa i smjesu pažljivo istresti na lješnjake. Peći u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva sat vremena. Kada je pečeno izvaditi iz pećnice i staviti na tacnu, okrenuti naopako – tako da lješnjaci budu gore. Odmah, onako vruće, premazati nutelom.


Skuhati fil od mlijeka, šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izrađeni margarin i vanilin šećer. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi dodati otopljenu čokoladu.

Žlicom za sladoled vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru, kao šahovsku ploču.

Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko i time popuniti “rupe” između kugli od fila. Na to sve staviti 3 vrećice šlag pjene ili slatkog vrhnja. Posuti sjeckanim ili mljevenim lješnjacima.

NAPOMENA

Nekada sam pravila sa slatkim vrhnjem, ali mi je sa šlag pjenom puno ukusniji.

0 komentari:

Objavi komentar